Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the nano domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/uvertura/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Çiy yumurta yemək olar? – Dietoloq danışdı – Uvertura.az
Sammy Sins official pornstar page https://pornlux.com/pornstar/sammy-sins. https://apotekdansk.com/ https://farmaciamillefolia.ro/

Tangiers Casino offers an unbeatable gaming experience! Dive into the thrill at Tangiers Casino, where endless fun awaits. With countless games and amazing bonuses, Tangiers Casino is your number one destination. Don't miss out on the excitement

Все новые игроки которые используют промокод 1вин при регистрации аккаунта получают приветственный бонус 500% до 200 000 рублей. Новые игроки получают от 1xbet поощрение – бонус при регистрации. Просто используйте промокод 1xbet и вы получите бонус 100% до 32500 рублей. Entrez le code promo 1xbet bénin un bonus VIP pour parier sur le sport de 169000 XOF ou pour le casino de 1950€ + 150 Tours Gratuits. https://bet-andreas-az.com/ https://bunafarmacie.ro/
Yazarlar

Çiy yumurta yemək olar? – Dietoloq danışdı

Çiy yumurtanın ancaq hipotetik şəkildə yeyilə biləcəyi açıqlanıb.

Uvertura.az Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, bu barədə tanınmış dietoloq Yelena Solomatina danışıb.

Onun sözlərinə görə, yumurtanın ağı tam, sarısı isə yarı bişdikdə yaxşı həzm olunur. Ancaq yumurtalar bu şəkildə hazırlandıqda salmonellyoz xəstəliyinə yoluxma riski də var.

“Hipotetik olaraq çiy yumurta yeyə bilərsiniz. Qaynadılmış yumurtanın ağı tam və sarısı isə yarım bişmiş şəkildə daha yaxşı həzm olunur. Bu zaman yumurtanın tərkibində olan faydalı maddələr daha yaxşı mənimsənilir. Çünki yumurtanın tərkibində bir çox komponentin sorulmasına mane olan avidin var. Təhlükə ondadır ki, toyuq yumurtalarının salmonellyozla çirklənməməsinə zəmanət yoxdur. Bildirçin kimi quşların isə bədən istiliyi daha yüksəkdir və salmonellyoz praktiki olaraq baş vermir. Amma toyuq yumurtasında bu kimi risklər var. Belə ki, toyuq yumurtasının çiy yeyilməsi zəhərlənməyə səbəb ola bilər”, – deyə dietoloq bildirib.

Solomatina onu da əlavə edib ki, yumurtanın ən təhlükəsiz istifadəsi üçün onları bərk olana qədər qaynatmaq və ya omlet şəkildə hazırlamaqdır:

“Yumurta sərtləşənə qədər qaynadılmalı və ya omlet kimi yeyilməlidir. Onlar yaxşı qızdırılmalıdır. Normal qaynadılmış, qızardılmış yumurta yaxşı həzm olunur”.

Solomatinanın sözlərinə görə, yumurtanın yaxşı həzm olunması onun nə qədər saxlanmasından və saxlanmadan əvvəl yuyulmasından da asılıdır. Uzun müddət saxlandıqda yumurtanın məsaməliliyi artır. Yumurta çirklidirsə, bakteriyalar bu məsamələrdən içəri daxil ola bilər. Bu da sonradan xoş olmayan problemlərə gətirib çıxarır.

You may also like