Ölkənin hər yerindən ləzzətli təamları sevənlər Azərbaycan təamı olan kətəyə görə Naxçıvana toplaşacaqlar.
Uvertüra.az xəbər verir ki, ərzaq festivalı aprelin 7-8-də Naxçıvanqala Tarixi Memarlıq Muzey Kompleksində təşkil ediləcək. Naxçıvan və regionun digər bölgələrindən təxminən 200-ə yaxın ailə təsərrüfatçısı müxtəlif növ kətənin hazırlanması prosesinə cəlb ediləcəklər. Eyni zamanda festival ziyarətçiləri bu dadlı təamın hazırlanması prosesini də izləyə və ondan dada biləcəklər. Festival çərçivəsində təşkil ediləcək yarışda isə ən dadlı kətə hazırlayanlar qalib elan ediləcək və diplom ilə mükafatlandırılacaqlar.
Qutabın bir versiyası kimi hazırlanan kətə qoyun südündən (motal) və soğandan hazırlanır. Tərkibinə incə doğranmış ispanaq yarpaqları da əlavə edilə bilər.